5+1 criterii de evaluare a unei oportunități de afaceri

Mulți antreprenori se întâlnesc cu regularitate cu noi oportunități de afaceri. A decide însă care dintre acestea merită îmbrățișate poate fi dificil. Indiferent dacă începeți o afacere nouă sau dacă încercați să vă extindeți afacerea actuală cu o nouă oportunitate, este vital să știți cum să o evaluați în mod corespunzător.

Iată câteva lucruri de luat în considerare atunci când decideți dacă o oportunitate de afaceri merită îmbrățișată:

1. Dimensiunea pieței

Unul dintre cei mai importanți factori atunci când se evaluează o oportunitate de afaceri este dimensiunea pieței. Faceți o cercetare de piață. Încercați să vă dați seama dacă există o piață pentru oportunitate de afaceri pe care o luați în calcul și cât de mare este această piață.

Înainte de a merge mai departe, doriți să fiți siguri există cerere pe piață. Nu trebuie să apelați la o piață masivă, dar vă ajută dacă înțelegeți piața. În plus, poate ajuta dacă știți cât de implicată este piața și cât de probabil este să plătească pentru ceea ce încercați să vindeți.

2. Relații

Oportunitatea de afaceri vine și cu unele relații? De exemplu, aveți o „intrare” care vă poate ajuta să profitați de oportunitate? Dacă cunoașteți pe cineva care are o minte tehnică, acest lucru vă poate ajuta cu anumite aspecte ale oportunității. Care sunt relațiile voastre cu potențiali investitori sau clienți? Dacă aveți mai multe relații, este posibil ca oportunitatea să funcționeze mai lin.

3. Abilitatea de a gestiona fluxul de numerar

În continuare, trebuie să analizați capacitatea de a gestiona fluxul de numerar. Există finanțare pentru înființarea afacerii? Dar modalități de a păstra finanțarea de afaceri în fiecare lună? Aflați cum va fi gestionat fluxul de numerar și aruncați o privire la planul de afaceri. Doriți să vă asigurați că afacerea este probabil să se mențină după o perioadă de timp.

4. Seturi de abilități de management

Care sunt abilitățile celor implicați? Dacă vă evaluați propria oportunitate de afaceri, trebuie să fiți sinceri cu privire la ce calități aveți și la ceea ce trebuie să compensați. Atunci când căutați o oportunitate de afaceri pentru a investi sau pentru a te extinde, uitați-vă la echipa de management. Ce abilități au? Sunt adecvate și diversificate? Aveți încredere în competența directorilor de a face din oportunitate un succes?

5. Pasiune și persistență

Chiar dacă există un pic de deficit de talent, este posibil, în unele cazuri, ca acest lucru să fie compensat cu pasiune și perseverență. Lucrezi cu oameni care vor face treabă bună?

Ai încredere că au pasiunea de a face lucrurile să se întâmple? Vor aborda problemele cu o atitudine de „se poate face” pentru a le rezolva?

Atunci când aveți de-a face cu propriul start-up, trebuie să vă asigurați că aveți pasiunea și perseveranța necesară pentru a transforma o oportunitate în realitate. Veți putea depăși momentele mai dificile?

Dacă ți-ai făcut cercetările necesare și ai încredere în echipa ta și în planul tău, atunci este vital să fi capabil să pui proiectul în practică.

Uneori trebuie să spui nu

După ce ați terminat de evaluat oportunitatea de afaceri, este timpul să decideți dacă este o idee bună să treceți la fapte. Uneori, răspunsul este nu. Acest exercițiu vă poate ajuta să luați decizii mai rapide - înainte de a pierde prea mult timp cu „oportunități” care nu sunt ceea ce par.

Sursa:

www.business2community.com/strategy/5-factors-use-evaluating-business-opportunity-02011996

Traducere din limba engleză: Claudia Mărginean

Tweet
Pin
Share
Share