Valori în antreprenoriat
Despre domeniile în care care putem avea un cuvânt de spus asupra direcției în care se îndreaptă, de ceva vreme, mediul de afaceri axat doar pe profit.

Spiritul de inițiativă și antreprenorial, alături de un set de competențe și valori bine definite constituie fundamentul unei afaceri de succes. Valorile afacerii constituie un ansamblu de principii pe baza cărora se înființează și se dezvoltă afacerea, se ghidează echipa și cultura organizațională. Prezente încă din faza de elaborare a planului de afaceri, aceste valori nu se schimbă pe parcursul existenței întreprinderii, rămânând constante.

Puncte comune

Fiecare antreprenor are propriul set de valori, dar ca și puncte comune pot fi identificate unele ca: responsabilitatea, integritatea, corectitudinea, loialitatea, comunicarea, inovarea, echilibrul. Aceste valori sunt transformate în principii pe care întreaga echipă să le respecte și să le aplice, astfel încât esența lor să nu se piardă. Orice antreprenor își încurajează echipa să își atingă potențialul maxim, o implică în procesul decizional, fiind deschis la propuneri și recomandări,

Decizii curajoase

Pe lângă aceste valori, antreprenorii de succes nu se feresc să ia decizii curajoase, să formuleze planuri inovative pentru a-și atinge obiectivele propuse. Perseverența și determinarea sunt esențiale în gestionarea obstacolelor întâlnite, antreprenorul nu trebuie să se împiedice de greșelile datorate de lipsa de experiență. Mediul de afaceri încurajează tinerii să pornească pe drumul antreprenoriatului chiar dacă se expun riscurilor de a pătrunde într-un mediu nou, fiind deschiși la minte, dispuși să persevereze. Este benefică încurajarea tinerilor să își dezvolte pasiunile în mediul antreprenorial, întrucât pasiunea este premisa unei afaceri dezvoltate pe baza implicării, determinării, atitudinii pozitive și creativității. Indiferent de calea pe care o va alege, antreprenorul trebuie să aspire la succesul afacerii sale în special, și a comunității, în general, contribuind astfel la dezvoltarea economică.

Perspectivă comună

Proiectul nostru are la bază expertiza în domeniile cercetării și inovării, educație și formare, realizarea de stagii de practică, acumulată de-a lungul activității partenerilor. Iar experiența dobândită ne unește într-o perspectivă comună: cea a unei comunități în care să aducem mediul de afaceri mai aproape de omeni.

Considerăm că, în special, antreprenoriatul social este teritoriul de explorat în viitor, acel teritoriu în care care putem decide direcția în care se îndreaptă, de ceva vreme, mediul de afaceri axatat exclusv spre profit.

Tweet
Pin
Share
Share