Cu ce te ajută educația antreprenorială?

Îți dezvoltă competențele profesionale de bază

Educația antreprenorială ajută la dezvoltarea unor competențe de bază cum ar fi o viziune inovativă în rezolvarea problemelor, colaborare și lucru în echipă, precum și altele. Unele din aceste competențe nu pot fi învățate într-o sală de curs obișnuită sau prin metode tradiționale.

Îți îmbunătățește creativitatea

Oamenii creativi au întotdeauna o viziune diferită despre rezolvarea unei probleme și asta este o diferență esențială. Pentru că îmbunătățește creația, inovația, și colaborarea, cursurile de antreprenoriat modelează studentul într-o persoana mai bine pregătită pentru dificultățile profesionale ce vor urma. Pe lângă certificatele obținute - recunoscute pe plan național și nu numai, studenții vor dobândi experiență și o fundație temeinică foarte necesare pentru a reuși mai târziu, pe plan profesional.

Îți dezvoltă capacitățile de identificare și soluționare a problemelor

Identificarea și soluționarea problemelor sunt două lucruri diferite. Studenții învață să rezolve probleme de-a lungul anilor de studenție, dar identificarea și soluționarea sau prevenirea din timp a acestora este ceea ce separă un antreprenor de succes de restul maselor. 

Îți îmbunătățește calitatea spiritului de manager/conducător

Managerii buni și vizionari sunt întotdeauna căutați și apreciați. Studenții care vor să-și dezvolte calitățile de lideri au șanse mai mari să reușească să-și creeze căi noi în profesie - vor învăța de tineri să gândească și să încorporeze gândirea de lider în activitățile lor profesionale. Benefică mai ales femeilor cu simț antreprenorial, gândirea de lider le va împinge pe acestea să își creeze propria identitate prin depășirea diferențelor de gen existente azi în lumea afacerilor.

Te pregătește pentru un viitor incert

Trăim într-o lume volatilă, multe din locurile de acum un deceniu nu mai există.  Lumea trece prin schimbări majore și generațiile tinerilor de azi au în față un viitor incert. Poți învăța o meserie care poate dispărea în câțiva ani. Având cunoștințele de antreprenoriat, ți se menține tot timpul o ușă deschisă, o posibilitate reală de succes, atunci când alte planuri profesionale eșuează. Ți se deschid perspective noi de carieră. Viitorul aparține inovatorilor, vizionarilor și liderilor și aceste calități se obțin prin efort și persistență. Programele de antreprenoriat sunt fără îndoială o inițiativă benefică, ele pot constitui diferența între a reuși sau a nu reuși în profesia viitoare.

Nu te costă nimic!

Și, am menționat? Cursurile noastre de antreprenoriat nu te costă nimic! Ai ocazia să înveți și să te pregătești fără investiție financiară chiar mai mult, ai șansa să obții o investiție de până la 100.000 de euro într-o idee de afaceri în domeniul ales de tine. Vei învăța cum să faci un plan de afaceri, cum să-ți transformi ideea în realitate și cum să dezvolți o afacere bazată pe ideea ta. Dacă ai o idee bună, dar nu ai pregătirea necesară, îți lipsește curajul să pătrunzi în lumea de afaceri sau nu ai mijloacele financiare de a-ți realiza ideea, acum există această posibilitate, se numește Student Start-up 1.0 și nu trebuie decât să participi la proiect.

Magda Florea

Tweet
Pin
Share
Share